miercuri, 17 decembrie 2014

Jasmine - Ulei parfumat

Jasmine - Ulei parfumat pentru ten este primul ulei din gama uleiurilor parfumate.
Printre preferatele mele in aromele florale, iasomia imi creaza o senzatie de bucurie copilareasca, inocenta.
   Ambalat in sticlute clepsidra de 12 ml, protejate de un ambalaj transparent din plastic cu sigiliu de ceara, uleiul parfumat Jasmine costa 45 de lei,iar ambalat la sticla bruna cu dop de pluta, costa 90 de lei. Ambele variante de ambalaj, se vand impreuna cu mostra (sticluta mica de 2 ml.), recipientele mari fiind sigilate.
   Iasomia este o planta destul de raspandita pe la noi, floare este alba sau galbena si prezinta un miros dulce discret. Am creat acest ulei, pentru tenul normal si cel uscat, avand ca baza uleiul de migdale dulci presat. In compozitia s-a am adaugat tarâța de grâu pentru principiile sale curative si regeneratoare, si ceaiul verde pentru agentii antioxidanti ce redau tenului vigoarea si tonusul normal.

Tot acest mixaj l-am dres cu o umbra de lamaie ce accentueaza aroma fina de iasomie, ii da o tenta de vigoare si suplete. Dupa parerea mea, mirosul de iasomie este un medicament in sine, calmand simturile, linistind sistemul nervos central, conducand spre starea de bine, de pace.

   Inca din timpurile stravechi iasomia a fost intitulata ca regina a uleiurilor. Aparent acest lucru se datoreaza faptului ca iasomia este cea mai masculina dintre toate uleiurile florale. De asemenea este interesant de observat ca pentru a produce 1 ml de ulei este nevoie de de 8000 de flori alese cu grija. Florile trebuie culese in primele ore din zori cu maxima atentie , deoarece orice defect al florilor ar compromite aroma. Uleiul de iasomie este unul dintre cele mai populare arome folosite in industria parfumeriei deaceea achizitionarea lui este atat de costisitoare. In multe traditii iasomia simbolizeaza speranta, fericirea si iubirea.

   
Miraculosul ulei de iasomie trezeste sentimente sensibile si ajuta la linistea interioara, inlatura nervozitatea , reduce anxietatea, depresiile, oboseala emotionala si stresul de zi cu zi. Actiunile sale interioare nu se opresc aici, continua si la nivelul trupului echilibrand organismul si mentinandu-l sanatos. Numele “iasomie” provine din cuvantul arab “yasmin” care inseamna “Darul lui Dumnezeu”. Astazi este cultivata in special in India, China, tarile mediteranene si nordul Africii. In China consumul ceaiului de iasomie este o veche traditie. Parfumul de iasomie este unul dintre aromele preferate in Japonia , fiind folosit in cadrul sacru al locurilor de rugaciune, pentru ca confera o stare interioara de receptivitate si o deschidere spre tot ce aspira spre frumos si elevant.
   Este doar un proiect experimental, stocul este extrem de limitat, insa conform feedback-ului primit voi repeta aceasta formula, atunci cand voi mai avea posibilitatea sa achizitionez flori de iasomie atent culese si uscate. Pentru detalii suplimentare va stau la dispozitie ca de obicei, iar poze si informatii pe pagina de fb a uleiurilor mele: https://www.facebook.com/mosckus.oils

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu