Atunci cand alegem un produs pentru a-l folosi, ar fi util sa stim cateva lucruri despre acel produs, aceasta postare se referindu-se la Uleiul de plaja. Tuturor ne place soarele, cu totii am facut plaja cel putin odata in viata si am folosit un ulei care sa ne protejeze pielea de efectele agresive ale razelor ultraviolete, un ulei care sa fie bland cu pielea, sa o si hraneasca in acelasi timp in care permite totusi obtinerea efectului de bronzare uniforma.
Din cercetarile proprii, am ales doua plante autohtone, plante ce ofera posibilitatea creeri unei bariere naturale, (unui filtru), pentru razele ultraviolete. Acestea sunt Morcovul si Alunul de padure.
♥
Desi pentru multi, morcovul este o banala leguma, multi nu cunosc faptul ca morcovul lupta cu imbatranirea tesuturilor si a pielii. Proprietatile detoxifiante ale morcovilor ajuta la eliberarea ficatului de toxine si la vindecarea acneei, prin curatarea fluxului sanguin. Tot morcovii trateaza pigmentarea inegala a pielii, iar vitamina A din aceste legume hraneste celulele dermei, previne deshidratarea si alte probleme dermatologice comune.
Din acest motiv, morcovii sunt utilizati deseori in mastile cosmetice cu ingrediente naturale, iar substantele din aceste legume sunt utilizate in sortimente diverse de produse destinate ingrijirii pielii si a parului. Beta-carotenul din morcovi acționează ca un antioxidant și previne distrugerea celulelor. O altă proprietate a sa este încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor și a întregului organism. Morcovul păstrează pielea elastică și strălucitoare. Vitamina A şi antioxidanţi protejează pielea de efectele negative ale razelor UV. In lipsa acestor antioxidanți din organism, pielea devine aspra și unghiile se exfoliază.
♥
Deasemenea, proprietati extraordinare are Alunul de padure. Alunele contin apa (5,7 g), grasimi uleioase (63 %), proteine (13 %), zaharuri (1,8 %), fibre alimentare (6,7 %), saruri minerale, in cantitate semnificativa (potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, mangan, cupru si seleniu), vitamine (mai ales vitamina E, si in cantitate mai mica, vitaminele din grupa B), rasini, pigmenti, tanini. Uleiul de alune presat la rece are rolul de a regularize cantitatea de sebum secretate de piele. Alunele contin tyrosina, ce intra in componenta hormonilor tiroidieni, ajutand la hipotiroidie. Ele sunt un tonifiant nervos. Miezul contine mult magneziu, care ajuta sistemul nervos central, participa la formarea ureei, a sangelui, a hormonilor sexuali. Continutul in vitaminele din grupul B mentine tonusul muscular, usureaza tractul gastrointestinal, ajuta ficatul, ochii, pielea. Uleiul de alun de padure este un excelent venotonic, ajuta in vindecarea anemiei si este un excelent relaxant si tonifiant al sistemului nervos. Recomandat atat tenului gras si mixt (pori deschisi, acnee), cat si pielii uscate si deshidratate. Se absoarbe usor, strange porii. Este de utilizat atunci cand bariera hidro-lipidica este ineficienta, pielea este neuniforma, iritata dupa baia de soare, cuperoza, vene dilatate. Ingrijeste pielea din jurul ochilor, buzele si bustul. Inmoaie, hraneste, hidrateaza, regenereaza, calmeaza si netezeste pielea. Imbunatateste nuanta tenului. Se absoarbe usor. Intareste sistemul imunitar. Util in afectiunile musculare si cele articulare.
♥
Ultimele ingrediente adaugate sunt Levantica, Galbenelele si Musetelul.
Cam asa arata mixajul plantelor ce sunt incluse in reteta uleiului natural de plaja.
Levantica, cultivata din vechi timpuri pentru cunoscutul sau miros si proprietati. Levantica este un insecticid natural, tine tantarii si mustele la distanta si in acelasi timp si trateaza efectele intepaturilor de insecte. Uleiul de lavanda este recomandat in tratarea arsurilor de orice tip, in special cele provocate de razele soarelui, calmand si vindecand zonele iritate si inflamate. Lavanda are si proprietati antiseptice si antinflamatoare, deasemenea ajuta la vindecarea pielii scalpului, eliminand nedorita matreata.Cam asa arata mixajul plantelor ce sunt incluse in reteta uleiului natural de plaja.
♥
Mixand plantele de mai sus, evident obtinem parte din efectele descrise pana acum, insa imi doream de la acest produs, sa realizeze in acelasi timp in care protejeaza piele sa o si trateze, sa o si vindece, sa fie delicat si sa amelioreze probleme anterioare aplicarii lui. Din acest motiv, ideea creeri acestui produs combina efectele de protectie UV ale morcovului si alunului, cu efectele terapeutice ale lavandei, ale galbenelelor si al musetelului.
♥
Galbenelele sunt plante medicinale cu rol important pentru ingrijirea pielii care au, poate, cea mai indelungata istorie dintre toate plantele in ceea ce priveste folosirea lor pentru tratarea si ingrijirea pielii.
Petalele florii de calendula contin helianol, un component al alcoolilor triteptenici, care are un puternic efect anti-inflamator atunci cand este aplicat pe piele. Galbenelele sunt cea mai buna alegere in tratarea pielii crapate sau iritate. Galbenelele pot fi folosite pentru toate tipurile de ten, indiferent daca acestea sunt grase sau uscate. Sunt foarte des folosite in compozitia cremelor antiimbatranire sau in lotiunile pentru piele sensibila, uscata si degradata. Substantele active ale acestei plante trateaza cu usurinta eczemele, arsurile, intepaturile de insecte, taieturile si ranile superficiale si deasemenea acneea si procesele inflamatorii, eruptii cutanate si iritatii.
♥
Musetelul, o planta ce popular este denumita si romanita, cultivata sau crescuta in stare salbatica mai prin toate zonele tarii, are proprietati deosebite, printre care amintesc cele antiinflamatorii, antiseptice, analgezice, antispastice, antialergice, sudorifice, emoilente, anestezice locale si cicatrizante.
Florile contin ulei eteric(0,38- 0,81%), glucide, acizi organici, colina, vitamine (B1, C) si minerale (calciu, fosfor, zinc, siliciu, cupru, mangan, fier, etc). Ele stimuleaza si regenereaza tesuturile normalizand metabolismul pielii si activand epitelizarea. De fapt, musetelul este cunoscut pentru a relaxa si a calma sistemul nervos si, prin urmare, poate fi extrem de benefic pentru persoanele care sufera de stress si anxietate.
♥
Am amestecat ingredientele de mai sus, le-am lasat 12 ore pentru fiecare amestec in parte pentru ca uleiul de alun extras anterior din alune de padure, sa patrunda in fibrele plantelor, iar ulterior am presat acest mixaj obtinand produsul final.
Astfel, uleiul de plaja obtinut are un miros delicat al plantelor amintite, factor de protectie UV si este obtinut prin presare manuala la rece din ingrediente naturale 100%. Este ambalat in flacoane de culoare inchisa de 50 de ml, si are o eticheta ce ofera informatii stricte despre continut, mod de folosire si de pastrare. Cu siguranta proprietatile combinate ale plantelor de mai sus se regasesc in acest ulei, eu personal si nu numai l-am testat cu succes, se absoarbe usor in piele, are o culoare galbuie insa nu pateaza pielea, este usor tulbure, caci doar uleiurile rafinate sunt limpezi. Este disponibil in limita stocului disponibil si in capacitatea mea maxima de a il produce, tinand cont ca pentru prepararea a 350 de ml. din acest ulei sunt necesare 8 ore, presarea la rece fiind un proces de durata.
Astfel, uleiul de plaja obtinut are un miros delicat al plantelor amintite, factor de protectie UV si este obtinut prin presare manuala la rece din ingrediente naturale 100%. Este ambalat in flacoane de culoare inchisa de 50 de ml, si are o eticheta ce ofera informatii stricte despre continut, mod de folosire si de pastrare. Cu siguranta proprietatile combinate ale plantelor de mai sus se regasesc in acest ulei, eu personal si nu numai l-am testat cu succes, se absoarbe usor in piele, are o culoare galbuie insa nu pateaza pielea, este usor tulbure, caci doar uleiurile rafinate sunt limpezi. Este disponibil in limita stocului disponibil si in capacitatea mea maxima de a il produce, tinand cont ca pentru prepararea a 350 de ml. din acest ulei sunt necesare 8 ore, presarea la rece fiind un proces de durata.
Un flacon de Ulei de plaja de 50 de ml costa 45 de lei, se poate livra si prin posta dar si prin predare personala in raza orasului Bucuresti, iesirea spre autostrada Pitesti. Pentru informatii suplimentare sunt disponibil la numarul de telefon 0725.810.441, mail - solutii.online@gmail.com, sau pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/mosckus.oils?ref_type=bookmark.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu